Industriezone Asper blijftverbonden via Stationsstraat

Op 9 maart 2011

Dat antwoordde Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Vlaams Parlementslid Matthias Diependaele (N-VA).

De industriezone Legen Heirweg wordt in de streefbeeldstudie ontsloten via de Stationsstraat in Asper. Minister Crevits: 'Door de realisatie van het streefbeeld N60 zal de Bernstraat niet meer voor vrachtvervoer toegankelijk zijn. Alle aan- en afvoer zal via de Stationsstraat gebeuren.'

Diependaele acht de Stationsstraat niet geschikt: 'Ze is smal, dichtbebouwd en heeft twee rijvakken met elk een fietssuggestiestrook. Bovendien is er een gelijkgrondse spoorwegovergang en een schoolomgeving. De straat verwerkt zowat 11.000 auto's per dag. De straat is dé uitvalsrichting voor het Gaverse brandweerkorps bij calamiteiten op de E17, in Nazareth en de industrieterreinen. Elke obstructie is een serieuze bedreiging voor adequate hulp. Twee bedrijven gebruiken de loskade aan de Schelde en overwegen om langdurige én dure contracten af te sluiten met de nv Waterwegen en Zeekanaal. Ze twijfelen voor een vestiging als de Stationsstraat de enige truckgebonden uitvalsweg wordt.'  (gpp)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is