Burgemeester ontkent iemand een nazi te hebben genoemd

Op 16 maart 2011

Al meer dan één keer werd in sommige media verkondigd dat burgemeester De Loor zijn tegenstanders verwijten als nazi naar het hoofd heeft geslingerd. Kop van jut zijn Ghilain en Matthias Diependaele. "Onterecht", weerleggen beide deze beschuldigingen.

Minderheden

"Wat wel klopt is dat onze burgemeester steeds verwijst naar gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog als het gaat om de bescherming van minderheden. Wie hierin de mening van onze burgervader niet deelt, wordt daarover terechtgewezen. Mij heeft hij nooit rechtstreeks het verwijt gemaakt van nazi maar wie tussen de regels leest weet dat hij dat wel degelijk bedoeld", reageert Ghilain Diependaele.

Monddood

Matthias Diependaele spreekt van politiek van zijn kleinste kant. "Ik val compleet uit de lucht, want deze beschuldiging heb ik nog nooit uitgesproken. Maar dat hij zijn politieke tegenstanders monddood tracht te maken als ze het niet met hem eens zijn, is overduidelijk."

Aangesproken

Burgemeester De Loor is wel degelijk overtuigd van zijn gelijk. "Beiden hebben mij meermaals beschuldigd van deze feiten om mij in een slecht daglicht te stellen. Als personen zich tijdens een discussie over etnische minderheden aangesproken voelen, dan is dat heel wat anders dan dat ik hen verwijt voor nazi", klinkt het kordaat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is